Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåsspårets vänner: ”Vi är oskyldiga”

Annons

Åke Norlén menar att vissa markägare på Lerdalsberget är fel ute när de kritiserar Tolvåsspårets vänner för att ha gjort åverkan i skogen utan lov.
– Spårgatan, dräneringar och avverkningar gjordes mellan 1999 och 2001. Det är långt före vår tid, säger Åke Norlén.
– Jobbet gjordes av ett 30-tal frivilliga skidentusiaster. Vi kom in i bilden 2004, då vi bildade Tolvåsspårets vänner.

Åke Norlén anser att föreningen inte alls är en part i den konflikt som nu blossat upp.
– Vi är oskyldiga. Vi har bara spårat och förvaltat det spår som gjorts i ordning av skidåkare före oss, säger Åke Norlén.

Åke Norlén tycker det är märkligt att ingen av mark­ägarna hört av sig till föreningen. Under alla år är det ingen som har ringt, säger han.
– Jag tycker det hade varit rimligt om de pratat med oss om de var missnöjda. Första gången vi hörde något var via ett brev som vi fick 2012.
– Jag vet flera markägare som uppskattar spåret och själva åker i det.

I går hörde markägare Nils Björ av sig till DD och menade att det endast är ett fåtal skogsägare som är emot Tolvåsspåret.
– Det är fem eller sex markägare som inte vill vara med längre. Jag tillhör en majoritet av skogsägarna som är positiva till Tolvåsspåret, säger Nils Björ.

Mats Rönnblad