Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåsspårets vänner: ”Vi är oskyldiga”

Åke Norlén menar att vissa markägare på Lerdalsberget är fel ute när de kritiserar Tolvåsspårets vänner för att ha gjort åverkan i skogen utan lov.
– Spårgatan, dräneringar och avverkningar gjordes mellan 1999 och 2001. Det är långt före vår tid, säger Åke Norlén.
– Jobbet gjordes av ett 30-tal frivilliga skidentusiaster. Vi kom in i bilden 2004, då vi bildade Tolvåsspårets vänner.

Åke Norlén anser att föreningen inte alls är en part i den konflikt som nu blossat upp.
– Vi är oskyldiga. Vi har bara spårat och förvaltat det spår som gjorts i ordning av skidåkare före oss, säger Åke Norlén.

Åke Norlén tycker det är märkligt att ingen av mark­ägarna hört av sig till föreningen. Under alla år är det ingen som har ringt, säger han.
– Jag tycker det hade varit rimligt om de pratat med oss om de var missnöjda. Första gången vi hörde något var via ett brev som vi fick 2012.
– Jag vet flera markägare som uppskattar spåret och själva åker i det.

I går hörde markägare Nils Björ av sig till DD och menade att det endast är ett fåtal skogsägare som är emot Tolvåsspåret.
– Det är fem eller sex markägare som inte vill vara med längre. Jag tillhör en majoritet av skogsägarna som är positiva till Tolvåsspåret, säger Nils Björ.

Mats Rönnblad