Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tom Nilsson gör debut i Tre Kronor

Annons

När ishockeyns förbundskapten Pär Mårts presenterade den trupp som ska möta Slovakien den 3 april i Oskarshamn och i Växjö den 5 april, var åtta av spelarna debutanter. Dessutom väntar möte mot Lettland i Riga 7 och 8 april.
En av debutanterna är Morabacken, eller ska vi säga förre, Tom Nilsson.

– Det är jättekul att jag blev uttagen, det är en ära att få spela i landslaget, säger Tom.
Att han skulle bli uttagen kom som en överraskning.
– Ja, det var det, inget som jag tänkt på. Jag får försöka att inte tänka för mycket, att det bara är hockey. Bara gå in och köra, ha så kul som möjligt.

Tanken var att Tom skulle ha åkt över till NHL-klubben Toronto, som han tillhör sedan ett par veckor tillbaka, för att bekanta sig med klubben och organisationen.
– Men nu blev det landslagsdebut i stället, säger Tom.
– Jag tycker att Tom var en av de bästa spelarna i JVM, han kan stå emot det tunga spelet och har utvecklats mycket. Det var läge att plocka med honom nu, säger Mårts till Sportbladet.

Tanken var också att Toms vapendragare Mikael Wikstrand också skulle göra debut i a-landslaget. Men en skada stoppar Mikael.
– Han har haft problem med en fot ett tag, säger Tom som om en månad flyttar ner till Göteborg för att ansluta till Frölunda, dit han är utlånad från Toronto Maple Leafs.
Ytterligare tre spelare med förflutet i Mora finns med i truppen.
Det är målvakten Linus Ullmark, som den gångna säsongen spelade ett antal matcher i Mora, utlånad från Modo.
Även Mario Kämpe som spelade i MIK 2008/2009 samt Brynässpelaren Jonathan Granström som fått sin hockeyuppfostran i Mora.
Jag får försöka att inte tänka för mycket, att det bara är hockey.

Gunnar Bäcke/DT