Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tomter annonseras ut vid Nedre Gruvrisvägen

Annons

Kommunen gör ett nytt försök att få näringsidkare till Galgberget. Tomter i närheten av Gruvriskyrkan annonseras ut.
- Det borde vara läge för en närbutik igen, säger Bo Lundgren vid stadsbyggnadskontoret.

Tomterna har varit tillgängliga sedan 2007. Då gjordes en planändring för att tillåta handel, restaurang, kontor, småindustri eller hantverk där.
- Det finns möjlighet att bygga en pizzeria, närbutik eller frisersalong. En och annan frågade och därför gjorde vi planändringen. Men det har aldrig lett till något, säger Bo Lundgren.
- Många vill sätta sig i färdiga lokaler.

Närbutiken stängd

Men nu tycker kommunen det är dags att försöka igen. Den närbutik som fanns i området från början har stängt och är nu bostad.
- Kanske var det för lite folk på 90-talet. Men det har byggts rätt mycket på södra Galgberget, ett femtiotal tomter är i stort sett sålda och vi har fått förbindelsen med Källviksvägen. Snart bygger man i lilla Källviken också.

"Helt tyst"

Tomterna som är till salu ligger längs Nedre Gruvrisvägen mellan kyrkan och rondellen.Tanken är att en butik eller restaurang kan kombineras med egen bostad i nybygget. Kommunens annons var införd i början av veckan, men igår hade ingen hört av sig.
- Det har varit helt tyst. Det är lite förvånande, säger Bo Lundgren.

SYLVIA KJELLBERG
023-475 92
sylvia.kjellberg@daladem.se