Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tony Rickardsson tävlar på Friends Arena – mot danske racerföraren

Speedwaylegendaren Tony Rickardsson kommer att gästa Friends Arena tillsammans med Monster Jam.
Rickardsson och den danske racerföraren Tom Kristensen ska tävla i Race Of Champions "ROC Factor".
– Det ska verkligen bli kul och spännande att få mäta sig mot andra motorsportskillar, säger Rickardsson.

I slutet på november intar Grave Digger, Max D, El Toro Loco och de andra truckarna från Monster Jam Friends Arena i Stockholm.

Inte nog med att de stora monstertruckarna visar upp sig, så kommer det också vara flera tävlingar på plats i både racing och freestyle.

Nu står det klart att den svenska speedwayföraren och flerfaldige världsmästaren Tony Rickardsson från Avesta kommer att vara med och tävla i det nya eventet Race OF Champions "ROC Factor".

– Jag ser verkligen fram emot att provköra bilarna som vi kommer att tävla i och att få vara med i den här härliga showen med all publik som kommer att vara på plats på Friends Arena. Det ska verkligen bli både kul och spännande att få mäta sig mot andra motorsportskillar i Race Of Champions ”ROC Factor”, säger Rickardsson i ett pressmeddelande.

Han kommer bland annat att tävla mot den danska racerföraren Tom Kristensen, som vunnit Le Mans 24-timmars flest gånger av alla tävlande.

– Jag är glad att delta i detta nya event, Race Of Champions ROC Factor, och det ska bli kul att köra på jord. Förra gången jag raceade på jord, medvetet, var vid ROC när det hölls på Gran Canaria för många år sedan. Jag är särskilt glad att det är så nära mitt hemland och hoppas att se många skandinaviska motorsport fans där, säger Kristensen.

Läs också: Rickardsson in i bragdnämnden – nu får han utse framtidens vinnare: "En stor ära"