Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppchefen lämnar

Verksamhetschefen Tommy Celind har sagt upp sig från jobbet som verksamhetschef på Vansbro kommun. Han kommer att sluta redan den sista mars.
– Han har uppgett personliga skäl och för övrigt vill jag inte kommentera saken, säger kommunchefen Elisabeth Rooth-Eriksson.
Celind är bara en i raden av anställda som lämnar kommunen.

På torsdagsmorgonen lämnade Tommy Celind in sin uppsägning och redan den sista mars kommer han att lämna Vansbro kommun. En mycket kort tid med tanke på den befattning han har inom kommunen.

Celind har bland annat jobbat som verksamhetsansvarig för miljö- och bygg, tekniska kontoret och räddningstjänsten.
– Det är inte något anmärkningsvärt med detta, han har angett personliga skäl och då har jag som kommunchef att acceptera det eller förkasta det, säger Elisabeth Rooth-Eriksson.
Arbetet med att hitta en ny ska börja redan på måndag. Då ska Elisabeth Rooth-Eriksson ha en träff med Manpower för att påbörja rekryteringen av en ny verksamhetschef.
– Vi har använt oss av dem för att hitta ersättare efter Peter Hedberg, ekonomiavdelningen och skolchefen Lisa Almlöf och vi är väldigt nöjda med hur det har fungerat, säger Rooth-Eriksson.

Även Lilian Brandt, chef för äldreboendet Bäckaskog har sagt upp sig och även byggnadsingenjören Nils Berglund.
Dessutom har integrationssamordnare Maud Granberg sagt upp sig och slutar vilken dag som helst.
– Hennes man går i pension och hon väljer att sluta jobba även hon, så det är ingen dramatik i det, säger Rooth-Eriksson.
Hon tycker inte att det är särskilt många avhopp från kommunen i nuläget.
– Det är snarare väldigt lite även om det är några nu, men det är många som ska gå i pension, summerar Rooth-Eriksson.

Sven Thomsen/DT