Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppolitiker polisanmäls

Samhällsbyggnadsnämnden polisanmäler kommunfullmäktiges ordförande Sixten Carlsson (S).
Anledningen är att Carlsson ska ha fällt träd på kommunens mark i en slänt i Fäggeby.

I samband med onsdagens sammanträde beslutade samhällsbyggnadsnämnden att polisanmäla Sixten Carlsson, som är kommunfullmäktiges ordförande i Säter, för otillåten trädfällning på kommunens mark. Avverkningen ska ha skett i en slänt ner mot älven i Fäggeby, intill en fastighet som ägs av Sixten Carlsson.

Frågan väcktes av Marit Ragnarsson (C) som yrkade på att nämnden skulle polisanmäla Carlsson.
– Alla boende i området har fått information från kommunen hur viktigt det är att träden får stå kvar för att förhindra rasrisk. Jag har blivit kontaktad av upprörda och oroliga närboende som vittnar om att detta pågått under en längre tid, säger Marit Ragnarsson, som inte såg något annat alternativ än att föreslå en polisanmälan.
– Eftersom att det är kommunens egendom som har skövlats och att fastigheterna utsätts för stora risker, så är det vår plikt att polisanmäla saken. Det spelar ingen roll att det handlar om en av kommunens högsta politiker som har gjort det, säger Marit Ragnarsson, som är 2:a vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Nämnden gick på Ragnarssons linje och beslutade att uppdra till samhällsbyggnadschefen Andreas Mossberg att polisanmäla den otillåtna avverkningen. Nämnden påpekar att det handlar om ”otillåten trädfällning på kommunens mark inom det område som kommunen tidigare gjort rasriskbedömning”.

– Vi har nolltolerans mot detta. Beslutet om att göra en polisanmälan grundar sig dels i själva avverkningen och dels i att det här rör sig om en slänt där det har rått risk för ras, säger Lotta Bergstrand (FP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
– Det här ska ju ha pågått under flera års tid. I det här fallet har Sixten skapat problem, säger Kerstin Bäck (S), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi har varit ute på platsen och inspekterat den. Vi såg ett par träd som hade fällts, men jag kan inte uppskatta hur mycket som har fällts tidigare, säger Andreas Mossberg.

När tidningen nådde Sixten Carlsson på torsdagseftermiddagen kände han inte till att nämnden tänkte polisanmäla honom.
– Jaså, det där vet jag ingenting om. Jag har inga kommentarer till detta i dagsläget, innan jag får veta mer om vad det här handlar om, säger Carlsson.

Pär Sönnert/DT