Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppresultat av Malungs-junior

Efter junior-silvret vid nationella SM för två veckor sedan hittar man åter luftgevärsskytten Christoffer Efraimsson, Malung, bland topparna när det i helgen var dags för sportskyttetävlingar i Eskilstuna – eller vad sägs om tredubbla triumfer i kvalificerad konkurrens?

Lördagens så kallade månadstest inledde Efraimsson med en tredjeplats på 603,2 poäng, men i den följande finalomgången (de åtta bästa resultaten) segrade han på 203,9 före Daniel Wallberg, Loos, som nådde 202,9.

På söndagen gällde det så kallat dubbeltest och Efraimsson tog hem båda tävlingarna för B-juniorer (16-18 år) med 608,9 poäng i omgång 1 för att sedan öka till förnämliga 611,0 i andra omgången då han var hela 7,8 poäng före tvåan Joar Karlsson, Söderala.

Ludvika hade tre tjejer på plats och bäst gick det för A-junioren Elin Andersson som klarade 403,9 i omgång 2 och blev sexa.

C-junioren Moa Lindmark, By, blev trea i omgång 1 med 397,8.

Pappa Niklas Lindmark satte nytt personbästa för fjärde gången på sex veckor och ståtar nu med 600,1 och blev klar trea i seniorer A.