Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tove inledde med en miss

– Nja, det här gick ju inte så bra.
Det säger Stora Tunas Tove Alexandersson efter fredagens 13:e plats i World Games-sprinten.

World Games arrangeras vart fjärde år för idrotter som inte är med i OS. I år deltar 31 olika idrotter, och totalt är över 5000 aktiva och ledare är ackrediterade.

Orienteringen inleddes i går, med en sprint som för svensk del resulterade i två pallplatser.
Bland damerna var Linnés Annika Billstam snabbast av alla, och tog hem segern med tio sekunders marginal ner till tvåan, Anne Margrethe H Nordberg från Norge.
– Detta rankar jag som en av mina roligaste medaljer. Atmosfären, miljön och publiken är helt fantastisk, säger Billstam i ett pressmeddelande.

Blågul pallplats nummer två gick till Jerker Lysell, som bor i Borlänge men tävlar för Rehns BK. Lysell slutade trea, drygt 16 sekunder efter segrande Matthias Kyburz från Schweiz.
Sprinten avgjordes i 30-gradig hetta, i parkterräng i Cali i västra Colombia.
– Det var ju lite speciell terräng, även om det kanske inte märktes så mycket just på sprinten, menar Tove Alexandersson, som på grund av en rejäl miss kom i mål drygt en och en halv minut efter Billstam.
– Jag sprang åt fel håll och tog en kontroll i fel ordning. Självklart tappade jag jättemycket tid där, men jag hoppas att jag kan lyckas bättre på medeldistansen.
Den avgörs under lördagen, innan tävlingen sedan avslutas med söndagens mixedstafett.

Elin Broman/DT