Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träffa Bosse ­Bildoktorn i helgen

På lördag är det dags för den andra upplagan av European Classic Car Week.

Och årets dragplåster är ingen mindre än Bosse Bildoktorn.

Hösten är här men än är det inte dags att ställa in bilen.

För på lördag kan entusiaster med bilar från Europa besöka Romme Alpin och träffa andra likasinnade.

– Förra året var det över 300 bilar på plats. Många kom bara över dagen, men en hel stannade över också, förklarar Nils Kronström som är en av de som arrangerar helgen.

Självklart hoppas man på fler deltagare än tidigare och redan nu har arrangörerna sett ett växande intresse för träffen. För det är inte vilken träff för entusiastbilar som helst.

– Vi har inte veteranbilar, vi kallar dem entusiastbilar, säger Nils Kronström.

För att kunna titulera ett fordon som veteranbil måste den vara över 30 år gammal. Fast just det kravet gäller inte här. Men det finns ett annat krav:

– Bilen måste vara från Europa.

I år passar även arrangörerna på att uppmärksamma det gamla loppet Rämen Grand Prix, som gick av stapeln för precis 80 år sedan. Samtidigt kommer man även att visa en film från loppet på storbildsskärm.

Förra året fanns bland annat Björn Valdergård, flerfaldig mästare i rallyåkning, på plats under helgen. I år är det en annan bilmästare. Nämligen Bosse Bildoktorn.

– Han är en väldigt trevlig underhållare och är skojfrisk, säger Nils Kronström.

Träffen pågår hela helgen fram tills på söndag.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se