Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikljus vid bron sätts upp

Under veckan kommer trafikljus sättas upp vid hängbron i Dala-Floda. Nu kommer de sitta där under tiden Holsåkersbron är avstängd.

På grund av den nya bron som håller på att byggas för att ersätta Holsåkersbron så blir hängbron i Dala-Floda den enda bron över Västerdalälven mellan Mockfjärd och Björbo. DD har tidigare skrivit om de svårigheter som det har gett räddningstjänst och ambulans då hängbron inte klarar tung trafik.

Trafiken på hängbron ökar efter att Holsåkersbron har stängts av. Därför beslutade byggledare Jan Christians att trafikljus skulle sättas upp på hängbron för att underlätta trafiken.
– Ordertiden var åtta veckor men de kom förra veckan. Det är en del jobb med att installera dem men de ska vara på plats under denna vecka, säger Jan Christians.

Trafikljusen har fotoceller och kommer släppa på varannan bil i taget. Trafikljusen blir kvar under tiden Holsåkersbron byggs. Sedan plockas de ner.
Alf Johansson vid Brostiftelsen är skeptisk till att ha permanenta trafikljus.
– Jag har pratat med en del folk och ingen har tyckt att det har behövts förut, säger Alf Johansson.

Seth Jansson
seth.jansson@daladem.se