Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka på E16

Tre bilar kolliderade. Två av dem demolerades och person skadades svårt efter en kraftig krock på E16 vid Hosjö igår eftermiddag.

– Det var blött på vägen men inte halt, säger Andreas Dahlqvist på Räddningstjänsten Dala Mitt.
Vid tretiden igår krockade tre bilar vid rastplatsen på E16 vid Hosjö. Delar från bilarna låg utspridda över hela körfältet och vraken saknade tak där räddningstjänsten fått klippa sig in för att få ut personerna inuti. En av dem hade svåra skador.

– Det var en som var sämre än den andra och en som inte hade några större skador. Svårt att säga hur skadad personen är, det kan vara inre blödningar, säger Andreas Dahlqvist.
Sex ambulanser och två räddningstjänstfordon var på platsen vid fyratiden. Två av personerna klämdes fast i sina bilar och kördes med ambulans till Falu lasarett. Den tredje fick en lättare chock. Räddningstjänsten visste igår inte vad som orsakat olyckan. Två av bilarna frontalkrockade men varför är oklart.

– Dom hade inte riktigt koll på det, dom som hade kört, säger Andreas Dahlqvist.
Olyckan orsakade stora störningar i trafiken som stängdes av helt vid olycksplatsen.

Petter Jerdén