Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traktorköp anledning till oppositionell reservation

Avestas politiska opposition motsätter sig ett kommunalt traktorköp.
– Det är besynnerligt att man i situationen med ett stort underskott, ändå köper traktor med utrustning, oppositionsrådet Johan Thomasson (M).

Men oppositionens argument bet inte på den styrande majoriteten vid tekniska utskottet möte förra veckan. Styrande partier med S i spetsen beslutade att godkänna köpet av traktorn, vilket innebär att cirka 1,6 miljoner kronor avsätt till köpet, trots att oppositionen krävde att de borde undersöka om det finns privata aktörer som kan göra jobbet i stället.
– Ja, tekniska redovisar ett stort underskott för fjolåret. Det handlar om sju miljoner kronor, medger Lars Isacsson som dock fortsätter:
– Den stora posten i det sammanhanget beror givetvis på snöröjning. Men vägunderhållet i fjol blev också högre än beräknat

Hur gör man då med underskottet?
– Det viktigaste för mig är att kommunstyrelsen håller sin budget. Tekniska utskottet är en del av kommunstyrelsen.
Men ska man då i det läget satsa på att köpa en traktor som uppges kosta 1,6 miljoner med tillhörande utrustning?
– Traktorn ska användas för att bland annat röja snö på gång- och cykelbanor. Just det arbetet tror jag är viktigt att vi i kommunen har kvar i egen regi. På så vis kan vi påverka och styra det arbetet själv, säger Lars Isacsson.

Kerstin Eriksson
kerstin.eriksson@daladem.se