Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tränaren: ”Vi får titta igenom träningsupplägget – att vara sjua-tia i världen duger inte”

Målet var en finalplats–men av detta blev intet.
Lassi Karonen från Brudpiga RK i Leksand blev fyra i VM-semifinalen på Nya Zeeland och får i stället ro B-final på lördag.

För andra året i rad missade Lassi Karonen att gå till VM-final. Precis som i Polen i fjol blev han fyra i semifinalen.
– Det är en besvikelse, säger Karonen.
– Jag fullföljde min taktik, gick ut hårt och var länge med i loppet. Men när det skulle avgöras på slutet blev jag stum. Det fanns inget krut kvar för att spurta ikapp.
– Det är bara att gratulera mina motståndare, de var bättre än mig i dag. Så här direkt efteråt känns det väldigt tomt, jag kände annars att jag hade nåt på gång här nere.
Även tränaren Per ”Pliggen” Andersson uttryckte sin besvikelse efter loppet:
– Lassi följde vår uppgjorda taktik och var länge med i loppet, men det räckte inte i dag. Vi har därmed inte nått vårt uppsatta mål för detta VM vilket jag är den första att beklaga. Jag hade hoppats att vi skulle kunna överträffa EM-silvret från i Portugal i september.
– I det korta perspektivet handlar det om att avsluta VM på ett bra sätt på lördag i B-finalen. I det lite längre perspektivet får jag och Lassi titta igenom träningsupplägget inför nästa säsong. Att vara sjua-tia i världen duger inte för oss.
Lassi Karonen låg inledningsvis ganska klar trea i sin semifinal efter Alan Campbell, Storbritannien, och Luka Spik, Slovenien. Men när man började närma sig halva loppet ökade fyran Olaf Tufte, Norge, farten och var snabbt ikapp och förbi Karonen som under andra halvan av loppet hela tiden tappade på tättrion. I mål var han knappt sex sekunder ifrån tredjeplatsen, som hade betytt den sista finalplatsen.
I fjol blev Lassi Karonen trea i B-finalen och således nia totalt. Återstår att se vilken slutplacering det blir i år. B-finalen ros natten till lördag, svensk tid.

Herrar, singelsculler, 2 000 meter, semifinal
Heat 1: 1) Mahe Dysdalen, Nya Zeeland, 7.12,74, 2) Ondrej Synek, Tjeckien, 7.15,08, 3) Liang Zhang, Kina, 7.19,35, 4) Tim Maeyens, Belgien, 7.26, 06, 5) Tonu Endrekson, Estland, 7.26,15, 6) Karl Schulze, Tyskland, 7.31,86.
Heat 2: 1) Alan Campbell, Storbritannien, 7.10,07, 2) Olaf Tufte, Norge, 7.12,32, 3) Luka Spik, Slovenien, 7.12,83, 4) Lassi Karonen, Sverige, 7.18,71, 5) Kenneth Jurkowski, USA, 7.23,36, 6) Mindaugas Griskonis, Litauen, 7.23,57.
• De tre bästa i respektive heat till final. Övriga till B-final.