Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trasslig skolstart i Älvdalen

Förra veckan var det skolstart. Men på skolan Gläntan i Älvdalen har början på läsåret varit långt ifrån friktionsfri.

Det var under helgen före skolstart som föräldrar på Gläntan F-6 blev informerade om att klassföreståndaren för deras barn inte skulle finnas på plats. Klassen stod plötsligt utan lärare.
Kvickt ordnade man en obehörig vikarie som skulle fylla denna lucka. Men lika kvickt drog han sig ur och klassen stod återigen utan en klassföreståndare.

Föräldrarna fick i förra veckan då en lapp från skolan, skriven av två lärare, om att terminen inte börjat på bästa sätt. De två lärarna skulle försöka påbörja arbetet i klass sex så gott de kunde.
– Det här är ingen konstig grej på något sätt, säger skolchef Thomas Larsson.
– Vi hade en mycket omtyckt lärare som behövde vara ledig av personliga skäl. Vår bedömning var då att låta läraren ta ledigt. Sedan är det synd att den obehöriga läraren, som fick träffa både klassen och föräldrarna, valde att avgå, säger Thomas.
Thomas Larsson misstänker att läraren hoppade av då han hade stora skor att fylla, då den läraren som tog ledigt varit uppskattad. Men han garderar sig med att det bara är spekulationer.
– Det är olyckligt att det blev så. Men det är inte så mycket att göra åt det just nu, säger Thomas.

För stunden har man ordnat en lärare som tar hand om klassen. Thomas beskriver handledaren som kompetent och behörig.

Men när kommer klassen få en fast lärare?
– Det är svårt att säga. Vi har ingen på tråden just nu. Vi har en möjlighet hos en annan som är obehörig, som vi ska kontakta i början av veckan.
– Men vi jobbar med det i varje fall, säger Thomas Larsson.

Stefan Rämgård/DT