Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre förluster för Dalarnas tv-puckare

Slutspelet av årets Tv-pucken slutade i stor besvikelse för Dalarna.
Tre matcher slutade med tre förluster – och en åttondeplats.

Fredagens kvartsfinal mot Östergötland förlorades med 1–0 – en match som Dalarnas headcoach, Anders Eriksson, menar påverkade hela helgens insatser.
– Nyckelmatchen var mot Östergötland. Hade vi vunnit den, då hade vi kunnat gå hela vägen. Då hade man fått det där momentumet och självförtroendet och alltihop. Nu förlorade vi och det kändes efteråt som att luften gick ur grabbarna. Det var svårt för dem att tända till igen, säger Eriksson.
I och med förlusten i kvarten väntade två placeringsmatcher för Dalarna. Först mot Ångermanland på lördagen (2–3) och sedan mot Småland Röd på söndagen (2–4).
De båda ytterligare förlusterna innebär att Dalarna slutade på åttonde plats i turneringen.

– Nog tycker jag att det är en liten besvikelse, framför allt som det var den här helgen. Visst, det är bra att ha gått till kvartsfinal, men med det här laget ska vi vara där, säger Eriksson som ännu inte hunnit utvärdera helgen.
– Det är så många parametrar och aspekter i det här. Vi måste samla oss först, innan vi kan säga exakt vad det är, säger Eriksson som i sitt lag vill framhålla Victor Danielsson, Lucas Byhlin, Philip Norberg och Isak Wallin.

Kristian Bågefeldt/DT