Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre killar i Borlänges i ponnylag

Leksands Ridklubb genomförde under helgen fyra klasser för häst på lördagen och lika många för ponnyer på söndagen med första omgången av ponnyallsvenskan division 2 norra i hoppning.

Annons

Lördagen hade lokal status och söndagen regional och lokal.
Söndagens ponnyallsvenska hade hela elva lag till start. Och vilken fest det blev. Engagemanget var på topp och sällan upplever man den glädje och besvikelse som sådana här lagtävlingar indikerar.
Det var en otrolig blandning av prestationer, men mest frapperande var den låga åldern på ryttarna. Några hade ponnyer som i stort sett var självgående med tuffa ryttare i sadeln. Några hade tröga ponnyer när de erforderliga hjälperna saknades av små men ändå kämpande ryttarna – ibland tycker man synd om dem för i det här fallet kämpar många förgäves med en ponny som inte möter upp till ryttarens förmåga.

Nu blev det fyra lag till omhoppning och här var Borlänge RS lag 1 helt suveräna. När Samuel Lindström på krutpaketet Alice spee-dade runt med en riktigt häftig nolla var segern klar. Och vilket jubel det blev med jämfotahopp och någon mystisk hejaramsa med största yra i bildspråket.
Övriga som red i laget var Troy Lindström på Benjamin, Minna Lindström på Anne och Mikael Grahn på Nash.
Alltså tre killar i laget.
– Det här är jättekul. Vi har en kille till, men hans häst är lite för ung. Det här ger fina indikationer för framtiden. Vi behöver få in killar som utmanar tjejerna och det stimulerar också det sociala livet, säger lagledaren Terese Jons.

Med ett ynka pet belade Leksands lag 2 andraplatsen med 4 fel, samma resultat som trean Orsa. Tiderna för lagen var 104,30 mot 118,80.
Genomgående var det bra resultat båda dagarna med bra designade banor av Stina Rosenlund och Leksand har en genuint härlig anläggning för sådana här tävlingar men man önskar att det också kommer någon fälttävlan för här har klubben en fantastisk potential.

Olof Aspelin