Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre kunder blev vittnen till rånet

Ännu har ingen gripits som misstänkt för onsdagsmorgonens rån mot Statoil på Bygatan i Borlänge. Tre kunder som fanns i butiken, blev där vittnen till hur en maskerad man försökte tvinga till sig pengar från en anställd.

Det var vid femtiden på onsdagsmorgonen larmet kom om rånet mot Statoil. En ensam gärningsman hade då kommit in i butiken och under hot försökt att tvinga till sig pengar.

– Bytet blev inget vidare eftersom personalen inte kommer åt några kontanter. Rånaren fick nöja sig med en tjugokronorssedel och några cigarettpaket, säger Mikael Lundkvist, utredningsledare vid Borlängepolisen.

Fyra personer blev vittnen till rånet. Dels en anställd som nu är målsägare i ärendet, dels kunder som befann sig i eller utanför butiken.
– Tyvärr så stämmer deras uppgifter ganska dåligt överens, sade Lundkvist innan övervakningsfilmen hunnit granskas.
Att rånaren bar mörka kläder var vittnena överens om. I övrigt gick dock uppgifterna isär, bland annat kring om rånaren var beväpnad med en köttyxa eller en stor köttkniv.
Även beskrivningen av rånarens sätt att tala sträckte sig från svenska, både med och utan brytning, till brett Borlängemål.

Intressanta uppgifter kunde dock lämnas av det vittne som såg rånaren lämna butiken. Vittnet såg rånaren springa över Bygatan och hoppa in i en liten silverfärgad bil som stod på cykelvägen intill.
Vittnet försökte ta upp jakten på rånaren som försvann i riktning mot Östermalm. Förföljaren tappade dock snart kontakten med flyktbilen.
– Vi har tittat på övervakningsfilm från butiken och kunnat konstatera att rånaren var klädd i en mörk jacka med huva. Han var maskerad med en rånarluva och beväpnad med en mindre yxa, säger Mikael Lundkvist.

Polisen är nu intresserad av uppgifter som kan sättas i samband med rånet. Det gäller då främst iakttagelser i området kring Statoil på Bygatan under morgontimmen mellan 04.30 och 05.30. Intressant är också iakttagelser av den lilla silverfärgade bil som rånaren försvann i.
Uppgifter kan lämnas på polisens nationella nummer, 114 14.

Göran Danielson/DT