Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män åtalas för grov misshandel

De ska ha sparkat en man i ansiktet och pressat honom på 10 000 kronor. Nu åtalas tre män för grov misshandel och försök till utpressning.
– Jag har ansett att bevisningen är tillräcklig, säger åklagare Eva-Lena Jansson.

Annons

Händelseförloppet ska bottna i en skuld som offret hade till en av de tre männen – och den 13 september begav sig de tre misstänkta, 21 respektive 19 år gamla, till offret på en adress i Malung, enligt det åtal som nu väckts vid Mora tingsrätt.

Väl där ska de tre männen både sparkat och slagit mannen, som låg ner, i ansiktet och på kroppen. Enligt åtalet har de misstänkta visat ”synnerlig hänsynslöshet” och detta gör att åklagare Eva-Lena Jansson bedömt misshandeln som grov.
Dessutom ska männen ha krävt offret på 10 000 kronor för en påstådd skuld – och då även hotat honom och hans familj.

De tre männen greps på olika platser i Dalarna, och har varit häktade sedan slutet av september. Alla tre har åtalats för grov misshandel och försök till utpressning.
– Men min huvudman förnekar det hela. Det är tydligen inte han som har en fordran på den person som har misshandlats, så det vore konstigt om man misshandlar den personen och en av de övriga som skulle ha pengarna, säger Björn Henriques, 21-åringens advokat.
DT har sökt de andra två misstänktas försvarare utan framgång, men i förhör har även de förnekat brott.
Som bevisning kommer åklagare bland annat använda journalanteckningar som dokumenterar offrets skador.

– Jag har ansett att bevisningen är tillräcklig för att väcka åtal, säger åklagare Eva-Lena Jansson.

Jesper Eriksson/DT