Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Treans topplag tappar spelare – reser till EM i Frankrike

Sala FF har startat säsongen starkt. På sju spelade matcher har laget bara släppt in sex mål och nu skuggar laget Bollnäs och Ytterhogdal i toppen av division 3 södra Norrlands tabell. När vårsäsongen nu står inför en intensiv avslutning väljer fyra spelare att åka på EM-slutspelet i Frankrike.
– Vad jag tycker tar jag med spelarna och föreningen, säger tränare Henrik Alriksson.

I dag inleds Europamästerskapen i Frankrike dit Sverige har kvalificerat sig. Samtidigt ska vårsäsongen i division 3 södra Norrland avslutas. Då väljer fyra tongivande spelare i Sala FF att resa till Frankrike för att följa Sverige.

Läs också: Se hela tabellen och spelprogrammet här

– Det är något som vi vetat om sedan i januari och det var därför kontrakten med några spelare blev klara så sent, säger tränare Henrik Alriksson.

De som ska åka är Rasmus Liljebäck, Patrick Skedung, Filip Norgren och Eric Boström.

– Filip (Norgren) är skadad och missar ändå resten av vårsäsongen, påpekar Alriksson.

Liljebäck och Skedung spelar söndagens match mot Strands IF på bortaplan. Sedan beger sig båda till Frankrike och missar matcherna mot Hille IF och IFK Mora.

– Boström missar sista vårmatchen mot Mora, berättar Alriksson.

Vad tycker du om det här?

– Det tar jag med spelarna och föreningen, säger Henrik Alriksson.

Jobbar föreningen på nyförvärv?

– Ja, det pågår men just nu är det ingen på ingång. Klart är dock att Pontus Lenell har spelat klart i Sala FF.

– Han tog studenten nyligen och har flyttat till Kalmar där han fått jobb. Tråkigt, men inte så mycket att göra åt, säger Alriksson.

Sala FF hade redan en tunn trupp och med Norgren skadad, tre spelare på EM och Lenell som flyttat kan det bli svårt att få ihop ett slagkraftigt lag i slutet av vårsäsongen.

– Vi får fylla på med egna juniorer, säger Alriksson.

Sala FF har hittills stått för en mycket bra vårsäsong och ligger trea i division 3 södra Norrland.