Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka för Falu FK

Nu på senhösten har Falu FK äntligen hittat storformen och under lördagen besegrades Strand med klara 4-1 hemma på "Koppis".
– Vår klart bästa match för säsongen, säger lagets spelande tränare och tillika mittback Daniel Killgren efteråt.

Annons

Tredje raka segern och stundtals bländande spel på offensiv planhalva. Så kan lördagen summeras för Falu FK som nu hakade på övriga dalalag på tabellens övre halva.

Men även om man fortfarande har en teoretisk chans att nå kvalspel uppåt så är det en målsättning man sedan ett tag tillbaka lämnat bakom sig.

– Alla lag får svackor under säsongen, så är det. Nu blev vår svacka tyvärr lite väl lång för att ha chans på avancemang, förklarar Daniel Killgren.

Humöret var dock trots det på topp och Falun bjöd publiken på en stark laginsats där man dominerade matchen från första minut. Man hade som vanligt ett stort bollinnehav men i denna match lyckades man nu även ta sig fram till de klara målchanserna.

– Vi har hela tiden vetat att vi är ett bra lag och idag får vi till spelet såsom vi vill. Problemet har tidigare varit att det har blivit väldigt mycket sidled men idag får vi även till det i djupled.

Segersiffrorna 4–1 kunde faktiskt ha varit betydligt större om skärpan framför mål varit bättre.

– Killarna njöt på slutet och spelade ut totalt, kanske blev det någon passning för mycket då.

Gästerna hade få klara lägen och deras mål kom en väl placerad frispark från drygt tjugo meter.

Nu stundar två derbyn, först borta mot Avesta nästa helg innan man tar emot stadsrivalen Korsnäs på hemmaplan 27 september.

– Med tanke på vårt spel nu känns det inspirerande att gå in till dessa matcher. Vi ska absolut försöka vara med och störa de andra lagen i toppen.

Falun hade fyra olika målskyttar vilket på ett bra sätt symboliserar den laginsats hemmalaget stod för.

Även om många stod för starka insatser så förtjänar dock Samir Skrijelj, Mohammed Meftah och Joel Granberg extra beröm.