Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka för Moras Fredrik Bauer

Sälens Louise Jansson och Moras Fredrik Bauer såg till att det blev dubbla slalomguld till Dalarna när JSM i Sunne fortsatte under torsdagen.
För Jansson var det andra guldet på tre dagar, och för Bauer var det tredje raka.

– Fantastiskt kul. Det känns som att allt stämmer för mig nu, säger Bauer, som redan tagit fler medaljer än vad han gjorde under förra årets mästerskap.
Då blev det ett guld (super-G) och ett silver (slalom).
Men i år har han som sagt fixat guld i störtlopp, super-G och nu senast även i slalom.
Detta efter att ha legat tvåa efter första åket.
– Jag gick för att göra ett stabilt andra åk, så det var egentligen inget ”ösar-åk”. Men han som ledde gjorde en stor miss och jag kunde gå förbi så det var riktigt skönt. Förra året var det jag som tappade ledningen efter första åket, berättar Bauer.
I morgon avslutas JSM med storslalom.

Är det möjligt att ta fyra guld av fyra möjliga i ett JSM?
– Absolut. Jag vet faktiskt inte om det är någon som har gjort det någon gång, men självklart siktar jag på det. Som jag ser det har jag större guldchans i storslalom än vad jag hade i dag (i går).

Louise Jansson körde hem silvret i onsdagens super-G, och hade sedan tidigare ett guld i störtlopp med sig inför gårdagens slalom.
– Egentligen är jag ingen fartåkare så att jag fick ett guld i störtlopp var jättekul, menar Jansson som hade siktet inställt på förstaplatsen även i går.
– Jag hade höga förväntningar så det var jättekul att jag vann, men jag trodde inte att jag skulle vara så långt före som jag var till slut, menar Jansson som var helt överlägsen och ledde redan efter första åket.
I mål var hon två och en halv sekund före Mica Nyberg Ericsson från Gällivare.
– Det var jättefint underlag och en bra bana, förklarar hon.

Vad tror du om fredagens avslutande stor-slalom?
– Just storslalom har väl inte gått så jättebra för mig i år, men jag får ge allt så får vi se hur långt det räcker.

Elin Broman


Resultat

H17-18, slalom: 1) Fredrik Bauer, Mora, 1.32.88, 2) Oskar Vestin, Härnösand, +0.38, 3) Gustav Lundgren, Arvidsjaur, +0.76. Axel Frost, Mora och Dennis Eriksson, Borlänge, körde ur.
D17-18, slalom: 1) Louise Jansson, Sälen, 1.25.73, 2) Mica Nyberg Ericsson, Gällivare, +2.30, 3) Emma Beckman, Mälaröarna, +2.66... 5) Emma Stenvall, Bjursås, +3.14, 14) Emma Hansson, Rättvik, +5.55, 30) Linn Ljungemo, Leksand, +8.30. Malin Gabrielsson, Falun, Greta Nilsson, Sälen, Elin Fredriksson, Norrbärke, Emma Frost, Mora och Amanda Westblad, Idre, körde ur.