Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trevligt folk


DD har tidigare berättat om att Borlänge kommun satsar på att marknadsföra kommunen och invånarna som "trevliga".
I veckan genomfördes en "trevligt folk-kväll" för kommunens förskolepersonal. En kväll med diskussioner om ett nytt tänk och ett nytt förhållningssätt.

- Trevligt folk är inte en kampanj, det är ett förhållningssätt. En kampanj tar slut, det gör inte ett förhållningssätt. Vi ska vara som vi är, ett jäkligt trevligt folk, inledde Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande.
Under kvällen bjöds det på sång, gestaltningar av trevligt och otrevligt folk och en lång lista med synonymer till begreppet trevlig. Förskolepersonalen fick också diskutera frågor så som vilken bild de vill ge till andra av Borlänge, hur en trevlig person är och hur de kan arbeta för att få alla på arbetsplatsen att arbeta med förhållningssättet ”Trevligt folk”.
Trevligt folk, är ett koncept som arbetats fram av Borlänge kommun som ett nästa steg i arbetet med att förändra bilden av Borlänge.
- Trevligt folk kommer att leva genom alla människor, företag och organisationer som vill vara med och sprida en positiv bild av Borlänge och bidraget kan se ut på många olika sätt. Det viktigaste bidraget är att vi fortsätter att ha ett trevligt bemötande mot varandra. Ett leende, en klapp på axeln eller en hjälpande hand är väldigt enkla saker som får stor effekt, säger informationschef Ann-Cathrin Brovall.