Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio med uppdrag att roa

Den 6 november fick medlemmarna i Grytnäs sig ett musikaliskt möte till livs.
Förklaringen var att musikanterna i Trio Fobi gästade.

Gruppen består av tre Borlängeherrar, Sven-Erik Borg, Kaare Andersson och Hasse Karlin. Sven-Erik och Hasse spelar gitarr och Kaare hanterar diverse instrument som håller takt och ton på gruppen. Gruppens repertoar omfattar ett 160-tal låtar.

Potpurriet med kända Ove Thörnqvistlåtar som inledde kvällen rönte stor uppskattning hos publiken och fortsättningen på den 50 minuter långa framträdande blev en upplevelse.

De spelar gärna för människor på äldreboenden och det har sin förklaring.

– Det finna en uppsjö av kända låtskrivare och vi har i vår repertoar många 50- och 60-talslåtar. En person som idag är 80 år, var på den tiden i 20 årsåldern och gillade den då moderna musiken. När vi framför låtarna märker vi att vår publik ofta kan sjunga med i texterna, säger Kaare Andersson.

Gruppen har även låtar där upplevelsen ligger i att lyssna på texten. En text som sådan är ”Det är hit man kommer när man kommer hem”. En text och melodi enkel melodi som fäster i hjärtat.

På frågan hur mycket tid de lägger ned på att underhålla berättar de att de uppträder i snitt tre ggr per vecka. Mycket fritid blir det förstås inte. Men ändå hinner alla tre vara med och sjunga i Borlänges Hjärt- och lungförenings kör och i sångkören ”Scendrag”.

Kaffe med en välsmakande smörgås, serverades innan lottdragningen avslutade kvällen.