Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivselträff i Dala Floda församlingshem

Annons

Ett 50-tal personer samlades i församlingshemmet, Dala Floda för att träffas, umgås och äta lunch samt lyssna på lite underhållning.

Trivselträffarna hålls en gång i månaden och diakoniassistent Carina Liss är drivande tillsammans med ett matlag som denna gång bestod av Agneta Östlund, Sylvia Eklund och Birgitta Johansson. En närande och läcker soppa med hembakat bröd serverades och senare kaffe och bröd.

Dagens underhållning kom från Rättviks finnmark, nämligen ”Bingsjökôllor mâ komp”, Anderses Inga-Britt, Svôd Marianne och Walters Börje. De bjöds på sång och musik av höstkaraktär t.ex. ”Flyttfåglarna”, ”Vem tar hand om hösten” och liknande. Flodaborna är ett synnerligen sjungande folk, allsångerna ljöd storslaget i stora salen och takvalvet fylldes av toner bl a i ”Du har bott vid en landsväg” och ”Fattig bonddräng”.

Finnmarkstrion sjöng själva flera sånger bl a ”Luffarens vaggsång” och ”Lilla Sofie”. Som avslutning sjöngs som allsång Gunnar Wiklunds omtyckta schlager ”Vi ska gå hand i hand”.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips