Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tror fortfarande på bolagets planer

Kommunen har fortfarande goda förhoppningar om att Gotska Fastighets AB ska lyckas med att locka företag till Lyviksbergets handelsområde och till kvarteret Banvakten i hörnet Valhallavägen – Gonäsvägen.
Därför har politikerna valt att ännu en gång förlänga det så kallade optionsavtalet med Gotska.

– En orsak till att vi fortsätter samarbetet är att den information Gotska ger oss är intressant, säger näringslivschefen Lars-Åke Josefsson.

Samarbetet har pågått sedan den 1 juni 2010 och det enda konkreta som kommit ut av det hittills är att Tools någon gång i framtiden möjligen kommer att öppna butik på Lyviksberget.
De etableringar som blivit klara på senare tid, möbelkedjan Mio, Cheapy Bygghandel och bensinkedjan Qstar, har kommunen ordnat på egen hand.
– De här etableringarna kommer att underlätta för Gotska i deras arbete, säger näringslivschefen, som är angelägen om att ta Gotska i försvar.
– Finanskris, oron i Grekland och att det på många håll råder överetablering när det gäller köpcentra, har inte gjort det speciellt lätt för Gotska. Men jag upplever att Gotska är oerhört angelägna om att komma i mål och att de har en hög ambitionsnivå.
Senaste avtalet med Gotska gick ut den 30 juni och har nu förlängts till den 31 december i år. Detta enligt ett beslut som fattades av politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott vid dess augustimöte.

Håkan Olsson vid Gotska hoppas att det kan bli klart med flera etableringar under hösten och att man inte ska behöva diskutera ännu en förlängning av avtalet.
– Ludvika är en attraktiv plats för handel men det tar längre tid med mindre kommuner. Vi hoppas att vi till årsskiftet får klart med upp till fyra etableringar, då har Lyviksberget fått den storlek området behöver ha.
När det gäller Banvakten-kvarteret vid ”OK-korset” så låter Håkan Olsson förstå att i det fallet pågår inget aktivt arbete för att få hit etableringar.
– Det är inte aktuellt, klargör han.

Torbjörn Granling/DT