Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotts mindre elevkullar började fler elever vid Stiernhööksgymnasiet


Uppropet avklarat, presentation av skola och lärare likaså.
På onsdagen smygstartade Stiernhööksgymnasiet i Rättvik läsåret med att skolans nykomlingar, ettorna, samlades i aulan.
- Det här är en liten milstolpe i livet, säger några elever, under en av gymnasietidens första raster.

Den tillbringade de i cafeterian i Stiernhööksgymnasiets huvudbyggnad i väntan på nästa pass på skolan.
De elever DD träffade på onsdagen var, med något undantag, uteslutande från Rättvik och ska de närmaste tre åren plugga vid skolans naturvetenskapliga program.

Brett program

- En fördel med det här programmet är att det är ganska brett. Det ger rätt att söka till många utbildningar efter gymnasiet, säger Anna-Carin Hessel.
Hennes och de andra gymnasieettornas allra första skoldag under läsåret 2011-2012 innehöll inte så mycket av lektioner. Däremot desto mer information om skolan, lokalerna och lärarna som presenterade sig i samband med onsdagförmiddagens samling i aulan.
- De verkar bra, säger de elever som Dala-Demokraten träffade, vilka förutom Anna-Carin Hessel bestod av Frida Eriksson, Maja Karlsson, Josefine Vakander, Jon Momqvist och Erika Johansson.

Fler elever

Gymnasiechefen Hans Barksjö hörde till de som hälsade eleverna välkomna till deras första skoldag.
Eleverna var fler än förra året, omkring 190 killar och tjejer tog plats i aulan på onsdagsförmiddagen, jämfört med de 181 elever som gick gymnasiets första ring under förra läsåret.
- Det ska ses i perspektivet av att elevkullarna är mindre i år och inte bara i Rättvik utan i hela länet, säger Hans Barksjö.
Det ökade antalet elever ser han som ett bevis för att skolan håller en hög kvalitet.
Skolledningen kunde dessutom glädjas över att till det här läsåret åter sökte tillräckligt många elever till skolans barn- och fritidsprogram.
- Förra året var det för få sökande och därför startade inget sådant då.

ERIC SALOMONSSON
023-476 48 / 070-851 19 00
eric.salomonsson@daladem.se