Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygghetsarbetet ska fortsätta

Avesta var först i länet med att polis och kommun undertecknade medborgarlöften. De handlade om trygghetsskapande och det arbetet ska fortsätta fast projektet är avslutat.

Medborgarlöftet undertecknades i december. Det är en del i den nya polisorganisationen ambition att komma närmare medborgarna.

Polisen och kommunen skulle under tre månader satsa på trygghetsskapande åtgärder i Avesta centrum och området kring Ponsbachs väg i Krylbo. Projektet byggde på önskemål av kommunmedborgarna. Polisen skulle vara med närvarande runt Ponsbachs väg och med synlig med patrullering i Avesta centrum. Kommunen skulle följa kommunen arbete och delta i en trygghetsvandring i Krylbo.

Vid en summering tycker både kommunen och polisen att medborgarlöftena har infriats. Under hösten ska en utvärdering med återkoppling göras.

Trygghetsvandringen vid Ponsbachs väg visade en rad åtgärder som kommunen och fastighetsägaren Nya Byn ska åtgärda. Det handlar bland annat om belysning, beskärning av buskar och träd och säkerhet vid Nya Byns lekplats. Trafikproblem som Krylboborna upplever ska polisen arbeta vidare med.

Kommunen ska också arbetat med åtgärder som finns i det antagna programmet för Krylbo.

Både kommunen och polisen är överens om att fortsatt trygghetsarbete kring Krylbo och Avesta centrum är nödvändigt och att ett uthålligt arbete krävs för att nå framgång. Arbetet fortsätter trots att årets medborgarlöfte är avslutat.