Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff målvaktskamp i IBF Falun inför SM-slutspelet

IBF ­Falun är den elitklubb som har den kanske högsta konkurrensen på målvaktssidan.
Nu är det upp till ­Johan Rehn och Måns Parsjö–Tegnér att visa framfötterna, om de ska utnämnas till förstemålvakt och stå under slutspelet.
– Man vill verkligen ­vara med och bidra när det hettar till säger Parsjö–Tegnér.

I kväll tar IBF Falun emot Helsingborg, som ligger på nionde plats i tabellen.
Men de ska inte underskattas, enligt tränare Thomas Brottman. Helsingborg har nyligen gjort ett tränarbyte och kan vara i en uppåtgående kurva.

IBF Falun förlorade sin serieledning ­efter övertidsförlusten mot Granlo i torsdags, men har som regerande svenska mästare ­levere- rat hela säsongen. De har släppt in minst mål i superligan, endast 67 stycken. Brottman framhåller att hela laget bidrar till detta; med några av världens bästa forwards på topp får inte motståndarna så mycket boll.
Men en stor del är naturligtvis målvakterna Johan Rehn och Måns Parsjö–Tegnér. Inom en månad ska Thomas Brottman ha tagit ut en förstemålvakt, som ska stå under SM-slutspelet:
– Det är ett lyxproblem. Vi har två jättebra målvakter, som är ganska lika faktiskt, och det kommer att bli kamp om platsen, säger han.
– Rehn är lite mer lugn i målet, han väntar ut motståndarna, medan Måns går mer till attack och utmanar bollföraren och är mer verbal.

Det var under fjolåret som falugrabben Måns Parsjö-Tegnér, född 1994, fick sitt verkliga genombrott i superligan. När Rehn, som spelat i klubben sedan 2008, drogs med sjukdom, fick han chansen. En chans, som han tog vara på – Parsjö-Tegnér fick stå i slutspelet fram till semifinalen.
– I förhand hade jag aldrig trott att jag skulle få stå så mycket i fjol. Och även om jag är jättenöjd, kan jag känna i efterhand att jag verkligen velat stå i finalen.

Därför kommer han nu att ge allt, för att få ta revansch i årets SM-slutspel:
– Det skulle betyda väldigt mycket, och är något jag alltid drömt om och kämpat för. Jag vill verkligen vara med och bidra när det hettar till. Nu gäller det att komma till varje träning och ge allt!
Johan Rehn, som fått stå mest under säsongen, säger att han kommer att fortsätta på samma bana.
– Jag kan inte vara annat än nöjd. Min styrka är storleken, att jag täcker mycket, är lugn i målet och läser spelet bra. Jag har inga direkta svagheter – inga som jag avslöjar i varje fall!

Louise Sundström
louise.sundstrom@dt.se