Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff vår för tre av fyra dalalag i hockeyettan

Den 3 januari börjar Allettan och fortsättningsserien i division 1.
Borlänge inleder Allettan mot Nyköping borta.
För Falu IF, Hedemora och Skedvi/Säter väntar en tuff vår i kampen om att undvika negativt kval.

Annons

Borlänge avslutade grundserien starkt och var det enda dalalaget som tog sig till Allettan. Efter premiären mot Nyköping väntar Visby/Roma hemma, Åker/Strängnäs borta och Hudiksvall borta. En tuff start således, men den stör inte BHF-sportchefen Mats ”Horndal” Johansson.
– Vi ska möta alla lag hemma och borta, säger Horndal som hoppas och tror att en veckolång vila kan göra susen.

Efter torsdagsträningen samlas laget först på fredagen efter jul.
Horndal räknar inte med några större förändringar i truppen under uppehållet.
– Vi har en grupp som fungerar väldigt bra ihop och man vet aldrig vad som skulle hända om vi plockar in ett nyförvärv.
Medan Borlänge redan har säkrat sitt kontrakt i och med platsen i Allettan, väntar några tuffa månader för övriga dalalag i hockeyettan efter nyår. Förutsättningarna är rekordtuffa, eftersom antalet division 1-lag ska bantas till nästa säsong.

Av de sex lagen i fortsättningsserien får de tre sämst placerade kvala i vår. Och i kvalserien (fem eller sex lag) är endast det segrande laget garanterad en plats i division 1 säsongen 2014/15.
I premiäromgången i fortsättningsserien den 3 januari möts Hedemora–Falu IF, Lindlöven–Skedvi/Säter och Tierp–Surahammar.
Lagen inleder serien med följande placeringspoäng: Tierp 8, Surahammar 6, Lindlöven 4, Falu IF 2, Hedemora 1 och Skedvi/Säter 0. Spelprogrammen är fortfarande preliminära.

Stefan Ericson
stefan.ericson@dt.se