Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa skånskor slog Kvarnsveden

Före sommaruppehållet åkte Kvarnsvedens damer på sin största förlust när Limhamn Bunkeflo vann matchen i Malmö med 3–0.
Någon revansch blev det inte för KIK-damerna på hemmaplan, tuffa skånskor vann med 2–1 (1–1) efter ett sent segermål.

– Limhamn Bunkeflo spelar tajt och fysiskt, vilket gjorde att vi inte fick ytor för vårt passningsspel, sammanfattar KIK-tränaren Björn Lindén.
– Än värre var det när vi mötte dem på bortaplan när matchen spelades på naturgräs.
Till en början såg det dock ut som om Kvarnsveden skulle kunna ta revansch för bortaförlusten. Då tryckte hemmatjejerna på mot det skånska målet, men de riktigt klara målchanserna uteblev.

Efter tjugo minuter ändrades matchbilden. Limhamn Bunkeflo tog över och deras instick bakom Kvarn­svedens försvarsmur var flera gånger nära att resultera.
Ändå var det då som Kvarnsveden tog ledningen. Målvakten tappade bollen så att Linda Brännström kunde forcera in 1–0-målet.
Nu dröjde det bara fem minuter innan kvitteringen kom. Michaela Johnson kom fri med Angelica Bengtsson och chippade bollen över den utrusande målvakten.
– Jag trodde att vi skulle lyckas bättre när vi fick vinden i ryggen i andra halvlek, men tyvärr var det energilöst, säger Björn Lindén.

Limhamn Bunkeflos tajta markeringar gjorde att passningsspelet blev slarvigt. På den punkten var mot­ståndarna mycket bättre.
Tre minuter före slutet misslyckades Kvarnsveden med ett uppspel. Gästernas Sara Andersson rev åt sig bollen och fick iväg ett otagbart skott mitt i krysset.
– Alla tre målen i matchen kom efter misstag, konstaterar Björn Lindén.
Limhamn Bunkeflos seger var rättvis. Bortsett från den första kvarten var det de som dominerade matchen. Deras spel passade inte Kvarnsveden, som gjorde sin sämsta hemmamatch.

Sven-Erik Karlsson