Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft för Leksands damer

Leksands damer har svårt att vinna två matcher under samma veckoslut. Så blev det också när Brynäs (lördag) och AIK (söndag) gästade Tegera Arena. Mot Brynäs vann Leksand med 4–3, men mot AIK blev det förlust med 0–4.

Annons

– Det är tydligt att vi har svårt att göra två bra matcher i rad, säger tränaren Christer Siik, som är nöjd med matchen mot Brynäs:
– Det är ju ett derby och då blir det alltid tuffa och tajta matcher.

Leksand kom i underläge i den första perioden, men vände underläget till en 3–2-ledning i den andra perioden och när Linn Peterson gjorde 4–2 i tredje perioden blev det matchavgörande även om Brynäs reducerade i slutet av matchen.
– Vi skapade mycket, men kom ändå till för lite avslut. Om vi hade spelat rakare hade segern blivit större, men vi är nöjda när det ändå blev tre poäng.

Samtidigt som Leksand besegrade Brynäs spelade söndagens motståndare AIK uppe i Sundsvall och åkte på en överraskande förlust.
– Därför måste de ha varit revanschsugna när de kom till oss. AIK är förstås för bra för att ta stryk av Sundsvall, säger Christer Siik.
Och visst märktes det att det var ett taggat AIK som kom till spel i Tegera Arena. De gjorde 2–0 i den första perioden och ytterligare två mål i de två sista perioderna.
Tre av AIK:s fyra mål kom i powerplay och blev därför matchavgörande.
– Domaren tittade lite väl mycket åt ett håll och det drabbade oss, säger Christer Siik.
Även de egna avslutningarna var för dåliga i Leksand.
– Det blev så när vi inte tog de korta byten som det var tänkt. Vi kan mycket bättre än så här.

Sven-Erik Karlsson