Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft läge inför slutspurten

Annons

Bara sex omgångar återstår av allsvenskan.
Och Mora har ett tufft läge på nionde plats.
– Det är bara att gilla läget och vi vill verkligen ha en plats i playoffserien, säger Moratränaren Patric Wener inför dagens bortamatch mot Örebro.

Förutsättningarna är enkla, vill Mora spela vidare efter den 2 mars måste laget bli sämst sjua i serien. En tuff uppgift när tre lag slåss om den sista platsen i playoffserien. Och där Mora inför avslutningen har det tuffaste utgångsläget. Mora måste ta in fyra poäng på Oskarshamn och dessutom passera tabellåttan Malmö.
– Vi måste nog vinna de flesta av de sex matcher som återstår, säger Wener.
– Och bortsett från Örebro så har vi sedan bara lag kvar att möta som ligger efter oss i tabellen.

Nu har Mora haft det tungt på slutet med fyra raka förluster. Så poäng i dag skulle sitta fint.
Senaste mötet i Örebro slutade med hemmaseger efter förlängning. Då tappade Mora en 3–2-ledning med mindre än halvminuten kvar att spela.
– Örebro verkar vara i bra slag, och dom spelar en tung fysisk hockey. Nu förlorade Örebro senast mot Södertälje, så jag tycker att vi bör ha en bra chans, säger Wener.
– Sedan har de många duktiga spelare, som Jared Aulin, som det gäller att hela tiden ligga på rätt sida om.

Ett par frågetecken i truppen. Varken Christofer Schumacher, Lukas Bengtsson eller Patrik Andersson tränade på fredagen på grund av sjukdom. Det är oklart om någon av dem kan spela i dag.
– Jag räknar inte med att alla tre finns med på isen. Kanske en eller två, säger Wener.
– Vi försöker hålla första- och andrafemman intakta från förra matchen. Så ändringarna blir i dom andra formationerna.

Jörgen Hjerpe
jorgen.hjerpe@daladem.se