Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunets bad blir kvar

Tunets bad har länge omgärdats med rykten om nedläggning, men nu meddelar kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman att badet blir kvar, åtminstone under överskådlig tid.

– Vi kommer inte att lägga ned Tunet, det är i alla fall kommunstyrelsens förslag till fullmäktige, säger Jan Bohman.
– Vårt förslag är att vi ska investera 15 miljoner kronor i renovering av duschar, ledningar och omklädningsrum. Och det känns skönt att vi nu kan glädja de här grupperna som utnyttjar rehabiliteringsbadet vid Tunet.


Samtidigt som Tunet ska få en uppfräschning, så kommer även Maserhallen att få en renovering värd cirka 35 miljoner kronor.
– Där är det främst omklädningsrum och ventilation i både sporthall och bad som ska renoveras, säger Ola Brossberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Det som fick kommunen att till slut satsa vidare på Tunet som rehabiliteringsbad var den utredning som gjordes om det gick att flytta rehab-badet till Maserhallen.
– På Tunet är det 34 grader varmt i vattnet och i Maserhallen skulle vi kunna få upp temperaturen till maximalt 31 grader och då klarar vi inte av att flytta rehab-badet till Maserhallen. Därför satsar vi vidare på Tunet, för ett rehab-bad ska vi ha i Borlänge. Det har vi varit tydliga med, sedan landstinget lade ner badet vid sjukhuset, slår Jan Bohman fast.

Stora Tuna PRO har kämpat länge för att få ha Tunets bad kvar och där har till och med en protestlista lämnats in till kommunen om att inte lägga ner Tunets bad.
– Det känns bra att kunna gå ut med det här beskedet, att badet blir kvar och det kommer att glädja många människor, säger Ola Brossberg.
DD åkte ut till Tunet för att ta tempen på några badgäster och lämna glädjebeskedet att badet blir kvar.
– Fantastiskt, vi är jätteglada. Det här är livsnödvändigt för kropp och själ, säger Marianne Häger, som på väg in till badet tog emot glädjebeskedet.
– Varje gång man har gått hit och badat har man trott att det var sista gången. Men nu blir badet kvar, vilket härligt besked, säger Gun-Britt Larsson.
– Perfekt, det här blir bra, säger Leif Hammarsten, som varje måndag är till Tunet och badar.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se