Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Turistbyrån flyttas

Annons

Nu står det klart att Hedemora Turistbyrå ska flyttas. Efter många tvister och frågeställningar flyttar man verksamheten i stationshuset under april månad.
Beslutet var slutgiltigt och det var majoritetspartiernas röst som föll tyngst med sju röster för och fem röstade emot förslaget.
Ulf Hansson (S) är nöjd med beslutet efter att den drygt årslånga följetongen nått vägs ände.
– I april står det klart för inflytt, och det känns jätteskönt efter alla turer runt turistbyråns placering, säger Hansson.

Den 17 januari rapporterade DD att en opartisk utredning angående konsekvenserna av en flytt av Turistbyrån önskades.
Där ställde sig Ivar Josefsson, Erik Nilses, Rune Karlsson och Per Kåks frågande om hur ett beslut kunde fattas utan konsekvensunderlag.
Under sommaren 2012 samlade gruppen in 3 000 namnundersk>rifter som vittnade om att protesterna för en flytt av Turistbyrån var hörbara.

Fredagen den 23 november skrev DD om att ett definitivt beslut att flytta Turistbyrån ännu inte fanns. Onsdagen innan hölls ett stormöte i St Paulusgården som samlade minst 100 personer. Förslagen som lades fram då var att göra ett besökscentrum i kvarteret Ugglan eller ett slags föreningshus för kulturföreningarna.
– Turistbyrån har nog varit på kvarteret Ugglan i drygt 20 år och det är oklart vad som ska ersätta Turistbyråns lokaler där, säger Hansson.
I lokalerna kommer även Travel Arena att husera, vilket även förespråkar en flytt av Turistbyrån. På plats finns även Bussgods.
Men någon biljettautomat signerad SJ syns ännu inte i sikte.
– Nej, det lär nog inte bli så. Hedemora är för litet för att SJ ska bekosta det, säger Hansson.

Christian Larsen
christian.larsen@daladem.se