Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuxedo Jazzband gästar Teaterladan


För femte året i rad håller Tuxedo Jazzband konsert i den gamla Teaterladan i Hedemora. Bandet består av rutinerade musiker från Mälardalen med bland annat klarinettisten Rolf Carvenius som ledare och presentatör.


En anknytning till Dalarna finns dock genom trombonisten Lasse Höbinger från Hedemora/Vikmanshyttan. Lasse Höbinger, som numera kallar sig dalmas, flyttade till Hedemoratrakten med sin familj från Stockholm för åtta år sedan och stortrivs med det lugna livet långt från stress och köande. Rolf Carvenius som mellan låtarna gärna drar några roliga historier, är även ägare till Europas enda Jazzmuseum som ligger i Strömsholm.
Repertoaren som kommer att framföras består av egna arrangemang av traditionella jazznummer med betoning på traditionell jazz. Bandet jobbar på sitt 6:e album som kommer att släppas till våren.
Konserten äger rum söndagen 4 september mellan klockan 15.00-17.00