Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Alla Hjärtans Dag med Zumbadans

Det handlade mycket om hjärta och kärlek när Angelica Sjöholm tillsammans med bandet Popnix för femte gången arrangerade dans för funktionshindrade på Dalarnas museum. Och dagen var synnerligen väl vald: Alla Hjärtans Dag.
– Den här dagen vill jag sprida på mitt alldeles speciella sätt, säger Angelica Sjöholm.

LÄS ÄVEN:Angelica Sjöholm - Zumba

Och det gjorde Angelica med besked. Vinnande konceptet för dagen: kom som du är och dansa dig varm och glad! Alltmedan Falubandet Popnix dunkade fram både framtida pärlor och gamla örhängen med entusiastisk publik som jublade, dansade och sjöng med i varenda låt. Och visst blev det både succé och alla tiders publikrekord med över 100 deltagare på dansgolvet.

– Det här är som ett enda stort födelsekalas, jublade Angelica Sjöholm mitt i dansens virvlar.

Här får man svänga kroppen och dansa precis som man vill. Rullstolsbundna och funktionshindrade tar ut svängarna. Har kul. Dansglädjen lyser på golvet.Varje danssteg behöver inte vara perfekt. Här gäller andra värden: livsglädje.

För fem år sedan utbildades Angelica Sjöholm till zumbainstruktör i Hamburg. Zumba är egentligen en dansbaserad gruppträning med grundrytmerna salsa, merengue, cumbia och reggaeton med i huvudsak latinamerikansk musik och utövas av drygt 14 miljoner människor i 150 länder.

Under stort jubel genomfördes ett par avancerade Zumbapass.

– Själv dansar jag helst avancerad "fuldans" på min fritid, avslöjar Angeclia. Eller bugg och foxtrot.

LÄS ÄVEN:

Här släpper dansbandsveteranerna första skivan - efter 52 år

"De ska ha något bra i magen"