Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Rootvälta gör reggae av Larz Kristerz i Hitstafetten

Larz Kristerz i reggaeversion?
Det är vad som väntar i säsongens sista avsnitt av Hitstafetten, när Rootvälta gästar programmet.

Se även tidigare avsnitt i säsong 2:


Avsnitt 1: Emmy Lou and the Rhythm Boys tolkar Spice GirlsAvsnitt 2: De Lyckliga Kompisarna gör punk av "Vill ha dig"Avsnitt 3: Anna Ihlis berättar om sin keyanska feber och gör mys av "Forever young"Avsnitt 4: Flat Foot gör mörker av "Take on me"Avsnitt 5: Larz Kristerz tolkar Håkan HellströmKOLLA ÄVEN ALLA AVSNITT I SÄSONG 1:


- Good Harvest fick Troll i tårar med sin tolkning av "Jimmy Dean"- Billy Opels succétolkning av Kent- Falubandet som gör punk av "Flytta på dig"- Svenne Rubins på engelska! i "Moonlight shadow"- Stiko Per Larsson tolkar Pet Shop Boys- Me the Tiger tolkar Eminems megahit- LCTRISC gör elektronisk danshit av "Moviestar"

– Dansband är väl kanske inte den stil som reggaeband hämtar sin inspiration ifrån vanligtvis, men jag måste ju säga att "Carina" är en charmig låt, en av de charmigaste dansbandslåtarna, säger Rootvältas frontfigur Mattias Björkgren.

I programmet berättar de även om ett äventyr på Jamaica när de skulle spela och fick låna ihop instrument. Men framför allt var det att tolka Larz Kristerz som var den stora utmaningen enligt Mattias.

– Vi mollifierade den. I Larz Kristerz version låter det ju som att killen som sjunger ändå tycker det är ganska glatt att behöva ringa Carina, men vi såg det som att det är lite mer betungande, därför passade moll bra, säger Mattias och fortsätter:

– Om man tittar på program som "Så mycket bättre" så tycker jag att de tolkningar som är bäst är de som verkligen görs till något eget, men att man fortfarande ska höra vilken låt det är. Så vi gjorde låten till vår egen men vi behöll hooken, den där gitarr-räkan.

Rootvälta startade i slutet av 80-talet och har släppt fyra album och en live-DVD, men förutom en medverkan i Hitstafetten är det ganska lugnt för Rootvälta för tillfället. De har gjort ett antal spelningar under sommaren, men nu verkar det lite som att de inte själva vet vad som händer med bandet framöver.

– Vi är i en fas där vi utvärderar vad som varit och samtidigt planerar framtiden. Vi har alltid haft en intervall på cirka fem år mellan skivorna, så på ett sätt är det dags att göra en ny skiva nu. Men jag vet inte, det finns så många alternativ i dag, är det verkligen en ny skiva man ska göra anno 2016? Jag vet inte, säger Mattias och fortsätter:

– Vi har haft ett gäng bandmöten under hösten, och kanske ska man våga utvecklas och ta nåt steg som man inte tagit förut? Kanske göra nåt man inte gjort hittills på 25 år, säger han kryptiskt.

Vad Rootvälta hittar på framöver återstår att se, men ett som är säkert är att deras version av "Carina" finns för beskådning på dalademokraten.se. Och det är alltså det sista avsnittet av Hitstafetten för den här säsongen. Övriga artister som medverkat under säsongen är Emmy Lou and the Rhythm Boys, De Lyckliga Kompisarna, Anna Ihlis, Flat Foot och Larz Kristerz. Hitstafetten produceras av Dala-Demokraten och DT i samarbete med Cozmoz i Borlänge.