Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två 19-åringar misstänkta för mord alternativ vållande till annans död


Bråk om priset på en spritflaska är den troliga orsaken till att en 19-åringen påkördes och dödades på
parkeringsplatsen bakom Tempo på Hagalund.
Två ynglingar från Stockholm är anhållna misstänkta till mord alternativ vållande till annans död
En 22-åring från Borlänge är anhållen misstänkt för grov misshandel.

Det som var tänkt som en snabb affär - några flaskor sprit mot kontanter - urartade till våldsamt gängbråk med ett 15-tal ungdomar inblandade. Boende med sikt över parkeringen bakom matbutiken Tempo uppger hur de hört skrik och sett flera som deltog i slagsmålet på fredagskvällen.
Av någon anledning fann två av de inblandade det nödvändigt att ta plats i bilen och köra iväg. Plötsligt hördes bilen tvärnita. Fronten rammade en person som klämdes fast under bilen. Upplivningsförsök gjordes men avbröts sedan läkare konstaterat dödsfallet.
Ytterligare en person påkördes men klarade sig undan med lindriga skador.
Den omkomne är 19 år och hemmahörande i Stockholm.
– Utredningen får visa vad som egentligen hände, säger utredningsledaren Mats Nygårds. Offret och de i bilen kände varandra. Det verkar som en ytterst banal händelse som utlöst tragedin.
När polisen kom till platsen flydde alla från platsen. Noteras kan att bilens bakruta krossats.
– Det är många som ska förhöras innan det går att få en riktig bild av vad som hänt. Inledningsvis har vi hört boende i området. Vi vet ännu inte vem som körde bilen.
I inledande förhör med de anhållna nekar de till brott.
Hagavägen utanför matbutiken har på senare tid blivit en samlingsplats för ungdomsgäng under helger. Här finns flera nattöppna matställen.
– Det är vanligt med liv från gatan och man bryr sig inte men den här gången var det mer än vanligt, säger en som bor vid brottsplatsen. När jag tittade ut var det fullt slagsmål.

HANS DAHLQVIST