Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för mord på Morabo

Totalt sex personer sitter anhållna hos polisen i Uppsala.

Ärendet har koppling till den Morabo i 25-årsåldern som anmäldes försvunnen den 3 april.

Tre av dem greps på onsdagskvällen varav en 40-årig Enköpingsbo misstänkt för mord.

Under torsdagen framkom att tre personer till tagits in varav en 24-årig man misstänkt för mord.

Organisationen Missing People letade under våren vid flera tillfällen efter mannen i Mora området. Nu har polisen stängt av ett område i Örsundsbro.

Örsundsbro ligger mellan Enköping och Uppsala längs riksväg 55.

– Åtgärden där har en koppling till den försvunne Morabon och den utredning som pågår i ärendet, säger polisens presskontakt i Uppsala – Lisa Sannervik.

Hon uppger att polisen vidtagit en lång rad åtgärder i den pågående förundersökningen och att avspärrningen i Örsundsbro är en av dessa många åtgärder i utredningen.

Hon har inga uppgifter om vad som föranlett det avspärrade området i Örsundsbro om någon död kropp påträffats eller andra iakttagelser.

– Vi kan inte ge några ytterligare detaljer i dagsläget. Först i samband med eventuella häktningsförhandlingar på fredag kan vi lämna ytterligare information.

Det är totalt sex personer som gripits av polisen

Lisa Sannervik uppger att de personer som anhållits är en man i 40-årsåldern från Enköpings kommun misstänkt för mord.

För samma brottsrubricering sitter en 22-årig man. En 56-årig man från Dalarna är misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. En 26 årig kvinna, även hon från Dalarna, är misstänkt för medhjälp till mord.

Två av de anhålla, en 27-åring man och en 20 åring man är misstänkta för skyddande av brottsling.

Även om den 25-årige Morabon anmäldes försvunnen i början av april har han i princip inte varit synlig sedan den 1 mars.

Under juni månad genomförde organisationen Missing People två dagars sökningar efter den försvunne Morabon i Moraområdet på platser där Morabon brukade vistas.

Enligt Birgitta Jonsson ansvarig för ledningsgruppen för Missing people norra Dalarna var det semestrar som satte stopp för flera sökningar.

– Jag har under hela perioden haft kontakt med Morabons anhöriga, säger Birgitta Jonsson.

Hon känner till den senaste informationen med att flera personer gripits av polisen i Uppsala.

Men den nya utvecklingen i ärendet kan hon inte kommentera.

Hans Olander
hans.olander@dt.se