Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två av tre misstänkta för helgens knivdåd frigavs

En 55-årig falubo häktades på måndagseftermiddagen, misstänkt för försök till mord. Han var den ende av de tre gripna för helgens knivslagsmål som blev häktad.

Hans 20-årige son frigavs vid förhandlingen vilket ledde till att åklagaren återkallades häktningsframställningen mot den tredje, en 18-åring. Knivskärningen var kulmen på en längre tids motsättningar mellan ett par grupperingar.

Den häktade 55-åringen är den som misstänks för själva knivhugget. Förhandlingen mot honom drog ut på tiden och först efter två timmar kom beskedet att han var häktad.
De båda yngre männen var misstänkta för medhjälp till försök till mord och för skyddande av brottsling, alltså för att på olika sätt ha varit 55-åringen behjälplig. När inte rätten fann bevisen mot 55-åringens son hålla för häktning hävdes också anhållandet av 18-åringen. Den häktade 55-åringen står sedan i juli under åtal för omfattande smuggling av cigaretter tillsammans med bland andra den 20-årige son som frigavs vid måndagens häktningsförhandling. de står åtalade för att mellan maj 2007 och januari 2010 har smugglat in drygt 100000 cigaretter i företrädesvis Malmö och Arlanda.
55-åringen åtalades dessutom så sent som i december för olovlig körning sedan han den 22 april ertappats med att köra bil på Fisktorget trots att han saknar körkort.

GUBB JAN STIGSON