Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två formstall slog till på V4

I strålande väder bjöd dalatravet Rättvik i går lunch in till årspremiär.Vårsolen var dock inte bara av godo – på vissa delar av banan gjorde sig dagsmejan påmind och underlaget blev blött.Någon större fara var det dock inte utan det hela inskränkte sig till att vaktmästeriet fick korrigera underlaget efter sju lopp.

Sportsligt sett var det en del godbitar som serverades.
Två riktiga formstall tog för sig av segerkakan inom V4.

Ett stall som går som tåget för närvarande är Claes Eskilssons. Han visade upp sin B.B.S.Pellshan i bästa författning och kunde efter ett avvaktande lopp ta hem seger, den andra i rad, i det tredje loppet.
– Han utvecklas verkligen hela tiden och ser för tillfället riktigt bra ut. Det kan bli skoj framöver, menade Claes.
Som också ser fram emot söndagens V75 på Romme.
– Jag har där en formtoppad Free To Dance till start. Det skall bli skoj att se vad han kan uträtta i den omgivningen.

Per Nordlund, som delar sitt travliv med jobbet som rörmokare, inkasserade i det fjärde loppet årets åttonde seger.
Vapnet denna gång var kallblodet Algot Ålj, som imponerar allt mer. Den här gången kördes han offensivt och satt i ledningen redan 700 meter kvar.
– Det är väl kanske inte något önskeläge. Han slappnar av och väntar in dem när han kommer till ledningen, men när han väl får häst vid sidan tar han fatt igen, sa Nordlund efter segern som till sist blev mycket enkel.
Triumfen var Algots Åijs femte raka.

Rommetravet har under säsongen berikats med nya tränare och en av de som flyttat licensen till dalabanan är ex-masen Hans G. Eriksson. Han driver sin verksamhet utanför Sala.
Den förre Åby-tränaren tog nu sin första seger som dalatränare, då Veronica Eriksson i montéloppet spårade runt om med Vic Starlake.

Lars Lindh