Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två gäster tog var sin dubbel

Dalatravet Romme bjöd under gårdagslunchen på en rätt intressant tävlingsdag.
Det var flera som gästade – och som lämnade arenan med ett leende.
Peter Eriksson (Bollnäs) och Carl Johan Jesom (Färjestad) åkte hem med två segrar vardera.

Peter Erikssons Acriter, i första loppet (V4-1), var något av dagens stora favorit – och segern blev tämligen enkel efter en snygg avvaktande styrning.

Fortsättning följde sedan med Xenon Å i det åttonde loppet (v5-3). Även här gav Eriksson prov på taktiska anlag då han inte lät sig luras med i ledarens vansinnestempo utan bidade sin tid en bit bakom. När stöten sedan sattes in var krutet torrt och man avgjorde på bara några steg.
– Jag är nöjd med båda mina hästar. De gjorde ett bra dagsverke. Nu kan vi ställa in siktet på V75 för Acriter igen, sammanfattade Peter Eriksson dagen.
Lite smolk i glädjebägaren blev det dock i det nionde loppet (v5-4). Stallets Good Life kolliderade i första kurvan och kom lös och skenade ett antal varv innan han kunde fångas in med sårskador.

Carl Johan Jepson hade bara två hästar med sig på sin dalautflykt.
Han inledde i andra loppet (V4-2) med kallblodet Nebbenes Jahn, en allt annat än lätthanterlig krabat.
– Han är lynning som få och det gäller att lura honom att ta i för fullt. Är han ur humör och tvingas till något som han inte gillar så kan han slå ned alla fyra, berättade Jepson om sin adept.
Det var alltså ingen rolig springare som kom till Carl Johan en dag för två år sedan. De två har dock lärt sig av varandra och numera går det riktigt bra.
Vägen fram till seger nu var en smygresa i det fjärde paret invändigt och lucka mitt på upploppet.
– Han är superspeedig när han får sådana lopp så jag kände mig rätt segerviss då luckan uppenbarade sig, sa Jepson efter segerns faktum.
Nebbenes Jahn dubblade därmed segerantalet för 2013. Mer lär komma.
Den vinnaren var något av värdehöjare inom V4-spelet.
Och faktum är att Jepsons andra vinnare, Oh Pamela, var en av de som såg till att V5-spelarna fick betalt för sitt slit. Hon avgjorde det sjätte loppet (V5-1) efter en tuff slutrunda.
– Hon är riktigt bra och jag trodde en hel del på henne i dag. Det var inte tomt i mål trots fina 16,6a, summerade Jepson den segern.

Hemmaamatören Robert Eriksson går från klarhet till klarhet. Han kör verkligen med självförtroendet på topp och då kommer segrarna. Tredje raka nu med Örbäcken Sarabi (i tredje loppet, V5-3) som helt opressad klev undan över upploppsrakan efter ett rygglopp till 300 meter återstod. Läge nu för att prova större saker!
Ett riktigt löfte fick vi se i det femte loppet. Susanne Österberg visade upp syrran Sofies Research som bara dansade undan till premiärseger. Verkade helt okörd vid triumfen. Där kan man verkligen se ljust på framtiden.

Lars Lindh