Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två månaders fängelse för misshandel

Annons

Efter att ha hällt mjölk och juice över sin fästmö och dessutom spottat på henne övergick mannens misshandel till knytnävsslag i ansiktet. Nu har mannen dömts till två månaders fängelse.

Det var den 5 februari förra året som händelserna bakom åtalet tog sin början i kvinnans lägenhet i Borlänge.
Dit kom kvinnan hem vid 03-tiden efter att ha varit på bröllop. I lägenheten väntade då hennes fästman, en 39-årig man från Stockholmstrakten som hon haft ett förhållande med sedan hösten 2011.

Ett bråk kring om de skulle ha sex eller inte ledde till att kvinnan på morgonen efter förklarade att hon fått nog och att hon inte ville vara tillsammans med honom längre. Mannen tog då hennes mobiltelefon där han skulle radera alla sina kontaktuppgifter.
I telefonen hittade han då meddelanden från en annan man, något som gjorde honom vansinnig. I vredesmod slog han sönder hennes diskmaskin och en bärbar dator.
Han kom därefter tillbaka in i sovrummet där kvinnan fortfarande låg i sängen. Där hällde han ett paket juice och en liter mjölk över henne, samtidigt som han skrek och gång på gång spottade henne i ansiktet. Efter det lämnade mannen lägenheten.
Trots detta ringde kvinnan en stund senare upp 39-åringen för att försöka lugna honom och ge en förklaring till meddelandet från den andre mannen.
39-åringen satt då i sin bil där han förklarade att hon var skyldig honom pengar. Hon gick då ut för att de skulle kunna åka till en bankomat för att reglera skulden.
Väl inne i bilen låste mannen dörrarna och körde iväg med kvinnan som han också hotade att döda eller ”slå så att hon somnade”. Han hotade också att dumpa henne på en plats där hon skulle frysa ihjäl. Under hela färden fortsatte han också att spotta henne i ansiktet. I bilen fick hon också ett knytnävsslag i ansiktet.

Då han senare stannade bilen kastade sig kvinnan ut. Mannen fick tag i hennes hår men kvinnan lyckades ändå att slita sig loss och fly undan mannen.
Efter minst en halvtimme i minusgrader och i tunna kläder kom hon slutligen fram till ett hus där hon fick hjälp att ringa efter en bekant. Denne uppmanade också henne att kontakta polis.
Mannen åtalades för misshandel, olaga hot, ofredande och skadegörelse, brott han senare också erkänt inför Falu tingsrätt.
Han har också förklarat att han inte var intresserad av att dömas till skyddstillsyn.
Mannen döms därför till två månaders fängelse. Han ska dessutom betala 13 200 kronor i skadestånd till kvinnan, 5 000 kronor av sina egna försvarskostnader samt 500 kronor till brottsofferfonden.

Göran Danielson/DT