Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två nya till KIK

Kvarnsvedens damlag i nya elitettan har gjort klart med två nyförvärv.
Sam Huecker, 23, från amerikanska Charlotte Eagles 49:ers och Hanne Gråhns från IFK Norrköping.
Båda är mittfältare.

– Två tjejer som vi kommer att få stor nytta av, säger KIK-tränaren Björn Lindén.Huecker kommer att ersätta Teresa Rynier som tillsammans med Laura Novikoff inte förnyade sina kontrakt efter fjolårssäsongen.

Annons

Däremot fortsätter forwarden Ashleigh Gunning i KIK och då blir det två amerikanskor i laget i stället för tre den kommande säsongen.
– Huecker har en bra vänsterfot och det blir lite bonus då vi öppnar upp för lite mer möjligheter på fasta situationer. Hon har också tidigare spelat med Gunning och Rynier, så vi har bra koll på hennes kvaliteter både på och utanför plan, säger Lindén.

Hedemorabördiga Hanne Gråhns har varit på gång en tid för Kvarnsveden och under helgerna blev det definitivt klart med den tidigare Norrköpingsspelaren.
– Det är den typen av spelare vi lite grann söker, de som varit borta från Dalarna på utbildning och som vill komma hem igen. Hanne har spelat i Linköpings allsvenska lag, även om hon inte fick så mycket speltid där, så har hon regelbundet tränat med laget och skaffat sig värdefull erfarenhet, säger Lindén.
– Den senaste säsongen representerade hon Norrköping som inte lyckades kvalificera sig till nya elitettan. Det var heller inga problem med att skaffa jobb åt henne i Borlänge eftersom hon jobbar som personlig assistent.

Kvarnsveden har nu i det närmaste värvat färdigt och truppen blir något yngre än fjolårssäsongen, men desto mer talangfull.
– Det ser bra ut, men vi vill gärna komplettera ytterligare med en bra försvarsspelare. Men det blir ingen amerikanska, vi nöjer oss med två till kommande säsong, säger Lindén.
Spelprogrammet är inte klart än, men klart är i alla fall att Kvarn-sveden inleder med hemmamatch mot exallsvenskan Djurgården den 13 eller 14 april.

Håkan Eriksson