Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två olycksminuter fällde Borlänge

Borlänge vann skotten med klara 41–23 mot Enköping, men ändå var det gästerna som vann matchen med 4–1 (3–0, 0–1, 1–0).
Siffror som tydligt visar Borlänges ineffektivitet framför mål.

Annons

– Ja, tyvärr är det så och likadant var det när vi förlorade mot Skedvi/Säter, säger BHF-tränaren Christer Sjöberg.
Två olycksminuter för Borlänge i första perioden skulle visa sig bli matchavgörande. Matchen stod och vägde fram till den tionde minuten när en felpassning gav Enköping chansen till kontring och 0–1. Två minuter senare hade Enköping ökat till 0–3 i en period som var spelmässigt jämn.
– Vi började riktigt bra, men så kommer den där smällen, konstaterar Sjöberg.
Och inte bara en smäll, utan tre.
– Det blir lätt så när man åker på ett mål.

I andra perioden tog Borlänge över helt, mycket beroende på att Enköping drog på sig tre utvisningar. En snabb reducering av Dennis Ors följdes dock inte av några fler mål trots att det bjöds på många chanser.
I början av tredje perioden ökade Enköping till 1–4 precis när man fått fullt manskap på banan. Borlänge fortsatte att missa. Inte ens när laget fick en straff blev det mål. Den missade Filip Engsundh.

Borlänge bör nog träna avslut. Både i den här matchen och den föregående mot Skedvi/Säter visade Borlänge stor ineffektivitet när det bjöds på målchanser. Visst gjorde Enköpings målvakt Marcus Due-Boje en stormatch, men hemmaspelarna gjorde det lätt för honom.
Ser man till spelfördelningen i de två sista perioderna borde Borlänge ha klarat minst oavgjort. Hemmalaget vann skotten i andra perioden med 15–5 och i den tredje med 15–7. Första perioden som Enköping vann med 3–0 slutade skotten 11–11.
– Skjuter man 41 skott mot mål bör det förstås bli fler än ett mål, konstaterar Christer Sjöberg.

Sven-Erik Karlsson