Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två pallplatser till dalateam

Avesteamet Brovallen Design har haft en jobbig STCC-säsong. Men till finalen släppte det rejält Jocke Mangs blev trea i båda racen.

Annons

– Vi har haft en fantastisk helg, konstaterade teamchefen och ägaren Tobias Johansson. Välmeriterade Jocke Mangs har haft en sportsligt jobbig säsong med mycket stolpe ut. Men i finalen släppte det, med besked.

– Jag är otroligt nöjd med farten, jag kunde lika gärna vunnit som bilen var nu. Jag är superglad för Tobbe och hela teamet. Ett skönt avslut på säsongen, sade Mangs.
Även teamets debutant, 18-årige Andraas Wernersson, gjorde en bra insats genom att bli nia och sexa. Daniel Haglöf hade en tyngre helg. Han kvalade dåligt, fick starta från ruta 13 i båda racen och slutade tolva respektive åtta. Det innebar att sviten med poäng i varje race bröts i årets näst sista heat.

Tomas Engström presterade årsbästa i första heatet genom att bli sexa. I andra heatet hamnade han vid sidan av banan i en trång situation och han tvingades bryta. Volvoförare vann båda heaten, Linus Ohlsson det första och mästaren Thed Björk det andra.
I V8 Thundercars körde Hampus Lindkvist (Rättvik RK) in på tredje plats i första heatet och det blev den bästa dalaplaceringen i den klassen under finalhelgen.

Lars Ingvar Eriksson