Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två perioder räckte för IBF Falun

Efter raset i Uppsala visade IBF Falun mästartakter i den tredje kvartsfinalen.
Två perioder räckte för att stöka undan Sirius.

Efter raset i Uppsala senast var det ett betydligt mer skärpt IBF Falun som äntrade Falu Kuriren Arena på tisdagskvällen.

Sirius lyckades hänga med i ungefär en halv period – sedan började klasskillnaden lysa igenom.

Och det var succékedjan med Jonas Svahn, Alexander Hallén och Johannes Larsson som såg till att Falun tog tag i den tredje kvartsfinalen.

Först genom Alexander Hallén, som efter ett mönsteranfall styrde in Jonas Svahns passning.

I inledningen av andra perioden var det åter igen dags för duon, men då i ombytta roller, när Svahn tryckte in 2–0-bollen.

Någonstans här tog också Falun över tillställningen fullständigt, och Sirus oförmåga att ta sig in nära IBF-kassen gjorde att man aldrig hotade IBF på allvar.

Alexander Galante Carlström utökade Faluns ledning genom att bomba upp ett direktskott i nättaket innan Johan Fahlström, med en minut kvar av perioden, på ett liknande vis, satte dit 4–0.

Så som matchen gestaltade sig var det avgjort redan här, och när förstalinan, via Rasmus Enström, sedan lekte in 5–0 efter bara 27 sekunder av tredje kunde defileringen börja på allvar.

En halv minut senare la Jack Kvist in 6–0 från halva planen, och sedan rullade det bara på.

Ska sanningen fram så kunde, och borde, nog slutresultatet till sist blivit tvåsiffrigt om Falun behållit samma skärpa framför mål perioden ut.

En som däremot behöll skärpan hela vägen var målvakten, Johan Rehn, som fick hålla nollan.

– Det kändes lugnt i två perioder. I sista fick man väl göra någon publikräddning och fick något skott på sig, berättar Rehn.

Hur viktig är nollan?

– Visst är den viktig, men jag hade gärna velat ha lite fler skott så jag hade fått kämpa och slita för den. Nu stod jag mycket still i två perioder och bara kollade på.

Allra närmast att spräcka nollan var förre IBF-spelaren Billy Nilsson, vars skott i den tredje perioden var på väg att studsa in men slogs undan precis på mållinjen av Rehn.

– Billy säger att den var inne, men jag tror inte att den var det (skratt). Det var någon decimeter tror jag.

Inför matchen hade IBF pratat mycket om att ta backcheckingarbetet på ett betydligt bättre sätt än senast. Något som syntes tydligt direkt från start.

– Det är en enormt skön känsla att de sliter och krigar tillbaka. Det visar att vi kämpar och det blir ett lugn där bak också, konstaterar Rehn.