Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personer allvarligt skadade

Långtradaren körde in i vajerräcket och bärgningsbilen hade stannat till för att hjälpa. Då kom nästa långtradare och körde rakt in i de två stilla stående fordonen.
Chauffören som klivit ut och stod på vägbanan och föraren i bärgningsbilen bedöms ha fått livshotande skador i kollisionen.

Två personer skadades allvarligt i en dramatisk olycka vid 9-tiden på fredagen på riksväg 70 i höjd med Romme travbana.
En långtradare på väg söder ut körde in i vajerräcket och blev stående obrukbar på vägen i väntan på bärgning. När bärgningsbilen anlände klev chauffören i långtradaren ut från hytten för att prata med bärgaren. I nästa stund kom ytterligare en långtradare i samma riktning och dammade rakt in i de stillastående fordonen. Kollisionen blev våldsam. Lastbilschauffören träffades och for ner i diket. Bärgningsbilen trycktes ner i diket och blev illa tilltygad. Räddningstjänsten fick klippa upp taket för att få loss föraren. Skadorna de fick bedömdes som livshotande av sjukvårdspersonal på plats.
Fem ambulanser från Borlänge, Falun och Ludvika kallades till platsen samt utryckningsfordon från räddningsstationerna i Borlänge, Gustavs och Falun.
Väglaget vid olycksplatsen var halt och när olyckan inträffade stod solen lågt.
– Föraren av den andra lastbilen kan ha blivit bländad, säger räddningsledaren Johan Wedlund.
De skadade fördes med ambulans till Falu lasarett. Chauffören i den andra lastbilen chockades och togs om hand i en närliggande industribyggnad. Hon fördes senare med ambulans till Falu lasarett.
Efter en undersökning av långtradarchaufförens skador beslöts att han skulle till Akademiska i Uppsala. Skadorna är allvarliga men hans tillstånd bedöms som stabilt.
Polisen beslutade att en teknisk undersökning ska göras av långtradarna och fordonen togs i beslag.

HANS DAHLQVIST

ANNIKA BJÖRNDOTTER