Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två rektorer i stället för tre på gymnasiet

Karlfeldtgymnasiets tre rektorer ska bli två. Till sommaren går en av rektorerna i pension. Eftersom antalet elever blir färre och tre program avslutas i vår, kommer ingen ny rektor att anställas. Skola ska i stället ledas av två rektorer och en utvecklingsledare.

– Vi måste anpassa oss till sjunkande elevantal, säger bildningsstyrelsens ordförande Mikael Westberg. Vi håller också på att titta på vilket utbud av program Karlfeldtgymnasiet ska ha på sikt.
För 4-5 år sedan hade gymnasiet 1000 elever, i dag är det 823.
– Om 5-6 år räknar vi med att ha cirka 600 egna elever, säger Mikael Westberg.

Det beror på att antalet födda barn minskar. De senaste åren har kullarna legat runt 200, förra året föddes 196 barn i Avesta kommun.
– Vi jobbar på att ta in vuxenutbildning och utbildning för arbetslösa under gymnasiet så att vi kan köpa utbildning av oss själva i stället för av andra, säger Mikael Westberg. Med de eleverna kan vi kanske komma upp i 700 elever på gymnasiet.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se