Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två skadade vid krock i Amsberg

Klockan 12.53 på på torsdagen gick larmet till SOS om en trafikolycka på E16 i Amsberg.

Annons

Det var vid korset E16 och länsväg 293 mot Falun som en personbil hade kolliderat med en långtradare. Två medelålders män i personbilen fördes till Falu lasarett, där en av männen bedömdes som allvarligt skadad.

Personbilen kom från Borlänge – riktning norrut – och enligt räddningstjänsten gjorde föraren av personbilen en u-sväng runt refugen i korsningen. I korsningen stod samtidigt en timmerbil – som kom norrifrån – och väntade på att svänga in på länsväg 293 mot Falun.
Vad personbilsföraren inte såg eller uppfattade vid u-svängen var att det kom en lastbil norrifrån utanför timmerbilen i riktning mot Borlänge. Och kollisionen blev kraftig när personbilen träffades vid passagerarsidan och snodde runt.

Räddningstjänsten, tre ambulanser och flera polispatruller anlände till olycksplatsen som stängdes av från båda håll i cirka en timme. Och långa köer hann bildas under räddnings- och bärgningsarbetet.
Ägaren av personbilen är hemmahörande i Borlänge och lastbilen är registrerad på ett företag i Malmö.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se