Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två skadade vid krock i Amsberg

Klockan 12.53 på på torsdagen gick larmet till SOS om en trafikolycka på E16 i Amsberg.

Det var vid korset E16 och länsväg 293 mot Falun som en personbil hade kolliderat med en långtradare. Två medelålders män i personbilen fördes till Falu lasarett, där en av männen bedömdes som allvarligt skadad.

Personbilen kom från Borlänge – riktning norrut – och enligt räddningstjänsten gjorde föraren av personbilen en u-sväng runt refugen i korsningen. I korsningen stod samtidigt en timmerbil – som kom norrifrån – och väntade på att svänga in på länsväg 293 mot Falun.
Vad personbilsföraren inte såg eller uppfattade vid u-svängen var att det kom en lastbil norrifrån utanför timmerbilen i riktning mot Borlänge. Och kollisionen blev kraftig när personbilen träffades vid passagerarsidan och snodde runt.

Räddningstjänsten, tre ambulanser och flera polispatruller anlände till olycksplatsen som stängdes av från båda håll i cirka en timme. Och långa köer hann bildas under räddnings- och bärgningsarbetet.
Ägaren av personbilen är hemmahörande i Borlänge och lastbilen är registrerad på ett företag i Malmö.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se